2 de nov. 2012

ROMEVA CONVEÇUT D'ATURAR EL PLA DE CONCA A EUROPA

L'eurodiputat ecosocialista Raül Romeva, el president d'Iniciativa a les Terres de l'Ebre i candidat ebrenc al 25N, Jordi Jordan, i la diputada i candidata per Tarragona, Hortènsia Grau, han anunciat este dimecres les al·legacions que ICV presentarà en contra del projecte de Pla de Conca que ha proposat el govern de l'Estat. A més, han recordat que, des de la Unió Europea, forçaran la seua aturada si no es compleixen les normatives actuals.





Romeva ha afirmat que estan convençuts que, des de la Unió Europea, es podrà aturar el Pla de Conca perquè les polítiques en matèria d'aigua europees van en la línia contrària del que vol fer el govern espanyol. De fet, ha recordat que ja s'ha dictaminat que no hi haurà ni un euro públic per nous regadius intensius, mentre que sí per "l'estalvi, l'eficiència i la reutilització de l'aigua”. L'eurodiputat ha defensat un cabal ecològic més just i també ha alertat que un dels perills més greus està en el fet que els països del sud de la Unió Europea estan apostant per la privatització de l'aigua, deixant que siga un servei públic i venent-lo a empreses privades. Segons Romeva, cal aturar la "mercantilització de l'aigua" perquè s'acabaran destruint "uns rius sobreexplotats i que no donen més de sí". Igualment, ha assegurat que la faena de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) és molt important a l'hora de pressionar més les institucions europees i ha remarcat que “serviran i, de molt, totes les queixes i firmes presentades, ja que actuen com un lobby de defensa del territori”.


Per la seua part, Jordan ha manifestat que “hem posat en marxa tota la maquinària del partit, tal i com ens van comprometre a fer fa un parell de mesos, per aturar l'actual pla de conca del PP, que deixa el riu i a l'estacada, sense que baixe l'aigua necessària per salvar el Delta”, ha afirmat Jordan. El nou president d'ICV a l'Ebre ha anunciat que, “per fer més força” al Congrés dels Diputats, presentaran directament al·legacions a partir d'argumentacions basades en la vulneració de les lleis actuals espanyola i europea pel que fa a l'aigua. "Els criteris mediambientals que no garanteixen en absolut la supervivència de l'ecosistema del Delta atacat per la regressió i la salinització, i a més el s'ha produït un repartiment previ de l'aigua riu amunt, entre els regadius d'Aragó i Catalunya "totalment sobredimensionats, enlloc de preservar abans la desembocadura".

Per la seua part, Grau ha recordat que durant estos dos anys de mandat de CiU, ella mateixa ha impulsat la declaració del Parlament a favor del cabal ecològic; ha qüestionat els canals Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, tal i com estan plantejats avui dia tant pel seu sobredimensionament, cost econòmic i infrautilització. Igualment, ha recordat que ICV s'ha posicionat en contra de la privatització de l'aigua que està impulsant el govern d'Artur Mas amb la venda de l'empresa Ter-Llobregat, “enlloc d'apostar per la nova cultura de l'aigua basada en la reutilització, l'estalvi i l'aigua com un servei públic i no pas un negoci privat”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada