24 d’oct. 2012

PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT I LES NOSTRES ESMENES


ICV a l’Ebre ha denunciat que els pressupostos del Govern de l’Estat, elaborats pel PP, a l’igual que els de la Generalitat, elaborats per CiU, tenen la mateixa filosofia: fer recaure el pes de la crisi només a les classes mitjanes i populars enlloc de fer pagar més als rics. 


El nou president d’ICV a les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, ha demanat que hi haja un canvi radical en la política d’impostos en el sí dels Governs del PP i CiU perquè es graven més a les grans empreses i fortunes del país, en lloc de fer recaure la crisi només a la classe treballadora i els petits empresaris. Jordan, ha remarcat, que “és la sortida a la crisi que ens proposa la dreta, CiU i PP – i molts cops el PSOE- la que no es planteja cap nou ingrés per part dels qui més tenen però sí molts més impostos per a la majoria del poble”. A més, Jordan ha afegit que això succeeix en un moment que la classe mitjana està empobrint-se mentre que la rica no para d’augmentar en beneficis. 

Així, Jordan ha recordat que a banda de nous impostos als rics com el de patrimoni, el de successions, el de les centrals nuclears (que són privades, perilloses i amb beneficis milionaris) o el dels dipòsits bancaris, també cal actuar en el frau fiscal “escandalós a Espanya i Catalunya, 15 punts per damunt de la mitjana d’Europa, on sobretot les grans empreses i fortunes evadeixen uns 80.000 milions d’euros segons fonts oficials de tècnics d’Hisenda”. Això demostra que “la crisi s’està convertint en una estafa on els rics cada vegada són més rics i els pobres més pobres gràcies a les polítiques de Rajoy i Mas”. Tanmateix, Jordan, ha insistit que ICV reclamarà les vegades que faça falta un canvi econòmic per fer més justa la sortida de la crisi tot i trobar-se sempre “un no de PP i CiU que amb el tema econòmic sempre van de la mà”.

Així, ICV proposarà esmenes als pressupostos amb diferents propostes que es finançarien amb els nous impostos als rics i crearien llocs de treball com un Segon Pla d’Industrialització (cal recordar que el primer pla fou aprovat per l’esmena presentada per Joan Herrera, compromís pres arran de la seua assistència a la manifestació pel tancament de Lear, i que va permetre portar aigua i gas al Catalunya Sud, l’antena tecnològica a Amposta o el centre internacionalització del moble a La Sénia, entre d’altres mesures). Els ecosocialistes també demanaran 10 milions d’euros per rehabilitar els 6,5 quilòmetres de muralla de Tortosa per crear un actiu turístic cultural; 1 milió d’euros per a la Catedral; a més de la demanda del tram d’autovia A7 entre La Jana-El Perelló, les variants per Gandesa i Corbera; l’alliberament dels peatges fins que no estiga acabada l’autovia; i els 80.000 euros perquè l’Observatori de l’Ebre puga continuar la seua activitat centenària, la qual perilla, amb la retirada de la subvenció .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada