26 de nov. 2012

EL MILLOR RESULTAT DE LA HISTÒRIA A CATALUNYA I L'EBRE


En xifres, esta dada es traduïx amb 358.857 vots al país (128.033 més que el 2010), dels quals 5.233 a les Terres de l’Ebre (el 2010 en van ser 3.505). En el conjunt de la província de Tarragona, la coalició ha aconseguit 24.448 vots (pels 15.747 que havia tingut el 2010) i a la ciutat de Tortosa, ICV-EuiA ha sumat 1.432 vots (pels 878 d’ara fa un parell d’anys), fet que convertix la capital de les Terres de l’Ebre en la ciutat on la coalició ha tret millors resultats percentuals de tota la demaració (juntament amb població de Tivissa). Amb tot, un creixement que ha deixat Jordi Jordan a les portes del Parlament (s’ha quedat a poc més de 2.000 vots d’aconseguir-ho) i que fan que estos resultats siguen els millors de la història de la formació.


Les primeres paraules de Jordi Jordan han estat de “felicitació i agraïment a la ciutadania per l’alta participació a tot el país”, per continuar amb una valoració més en clau política i de país: “la voluntat del poble ha quedat clara, la ciutadania ha donat un vot de càstig a les retallades i a les polítiques d’austeritat de CiU”. En esta línia, ha assegurat que “seguirem treballant per construir l’alternativa d’esquerres que garantisca una sortida de la crisi més justa”. Així mateix, Jordan ha fet una valoració “molt positiva” dels resultats globals i “especialment dels de Tortosa, que m’encoratgen a mi com a regidor i a l’equip humà d’ICV Terres de l’Ebre a seguir treballant per la nostra ciutat i pel nostre territori amb més força que mai”.

El president d’ICV a les Terres de l’Ebre, també ha recordat que “la victòria de CiU és en realitat una derrota de les seues polítiques socials i econòmiques” i que “el país surt reforçat, ja que el partit que aplicava les retallades ha patit una forta davallada, els que ens hem opostat a esta austeritat dogmàtica hem crescut amb força i les formacions que estem pel dret a decidir sumem 87 escons”.

En relació a la possibilitat de sortir diputat, Jordan ha explicat que “sempre vam saber que estava difícil, era factible i hi hem estat molt a prop, ens hem quedat a poc més de 2.000 vots d’aconseguir-ho. Em quedo amb el gran creixement del partit, amb la confiança de la gent que ens ha votat i amb les espectatives que este augment suposa per a la nostra formació de cara a propers comicis i a la possibilitat de fer realitat les nostres propostes. Demà comença tot, demà comença la construcció d’una alternativa d’esquerres”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada