23 de nov. 2012

HERRERA: CAL FER UN VOT CONTRA LES RETALLADES

El cap de llista d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Herrera, ha visitat Tortosa en l’últim dia de campanya per donar suport al candidat per les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan. Herrera ha parlat de polítiques d’industrialització i ha alertat del perill que suposa que “tot estiga en venda: la salut, l’educació, l’aigua”.

 “Fem una crida a concentrar el vot de la gent compromesa, d’esquerres i catalanista en una formació que no els fallarà: ICV-EUiA ” ha explicat Herrera, qui també ha dit que el segon diputat per la demarcació, que seria el tortosí Jordi Jordan, "és factible. Hi estem a prop". En un acte a la plaça del mercat del peix de Tortosa i acompanyat pel candidat ebrenc, Jordi Jordan, i per l’alcaldessa de La Sénia i qui tanca la llista per la demarcació, Martuxi Ballester, el candidat ecosocialista ha demanat “que la gent no es queda a casa, que vehicule amb el vot el seu descontent amb les polítiques de retallades” perquè, ha dit, “hi ha  governants que estimen el país però no la seua gent quan apliquen polítiques d’austeritat dogmàtica”. En este sentit, el candidat ha remarcat que “el nostre primer adversari no és el PSC ni ERC, són les polítiques de CiU i la seua insensibilitat cap a la gent”. És per això que, “des de la humilitat, extenem la mà a tots aquells que vulguen construir una alternativa d’esquerres sota tres premises bàsiques: unitat contra les retallades (que desmantellen l’estat del benestar), no fer president a Artur Mas (paradigma de la perpetuació d’este polítiques suïcides) i garantir el dret a decidir com a poble lliure.”

Herrera ha lloat la labor que està fet ICV-EUiA a les Terres de l’Ebre, el creixement exponencial que està tenint la formació i s’ha mostrat convençut de la possibilitat de doblar els diputats a la província “si la gent ens fa confiança i fa un vot útil cap a l’alternativa d’esquerres que proposem”. En un to distès, ha afegit que “si Jordi Jordan surt diputat, Joan Coscubiela s’han compromés a pujar fins al Mont Caro a peu i jo prometo fer una baixada en piragua per l’Ebre de Flix al mar”.

Herrera ha recordat que les Terres de l’Ebre són un territori “sovint massa oblidat i un país no pot abandonar la persones i els territoris vulnerables”. També ha lamentat que a l’Ebre els índex de pobresa i d’atur “són molt preocupants i vergonyosos i estan per sobre la mitjana de la resta de Catalunya”. Igualment ha animat l’electorat a “lluitar pels drets socials”, recordant que “este –en referència a les Terres de l’Ebre- és un territori que s’ha guanyat la dignitat a base de mobilizació i que ha demostrat que lluitar serveix, com en el cas del transvasament de l’Ebre de CiU i PP”. En este sentit, Herrera ha lamentat que “hi ha vegades que l’Ebre al seu pas per Tortosa es pot creuar a peu” i s’ha compromés a defensar “un cabal ecològic per al riu Ebre que garantisca la supervivència del Delta, plantar-se contra la interconnexió de xarxes, treballar per un redimensionament dels regadius i accelerar la neteja de l’embassament de Flix”.

Per la seua banda, el candidat Jordi Jordan ha lamentat que “al territori hi ha 16.000 aturats” i ha explicat que una de les apostes de la coalició és “tirar endavant el segon pla d’industrialització i pactar amb els agents socials i econòmics del territori la millor manera d’invertir-ne el pressupost”. Ha recordat que “els 10M€ del Pla d’Industrialització vigent el va aconseguir Joan Herrera quan era diputat al Congrés a Madrid” i ha demanat una “marginació positiva cap a les Terres de l’Ebre per poder tirar endavant polítiques de creixement econòmic i infraestructures necessàries, com l’electrificació del polígon Catalunya Sud, fer arribar l’Eix de l’Ebre (C-12) al port dels Alfacs, aconseguir la fibra òptica o acabar amb el forat negre que significa l’autovia A7 entre l’Hospitalet i Castelló”.

En este mateix sentit s’ha expressat l’alcaldessa de La Sénia, la independent Martuxi Ballester, que ha fet memòria de les inversions aconseguides al territori gràcies al Pla d’Industrialització aconseguit per Joan Herrera, “com el Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i Moble de catalunya, amb seu a La Sénia (CENFIM), el Centre Internacional de Negocis del Moble, ubicat també a la població que governa (CINMS), l’aigua i la llum al Polígon Catalunya Sud, els vivers d’empreses a Flix i Gandesa, o l’Antena Tecnològica a Amposta”.

També en clau infraestructures, Herrera ha recordat que “hi ha molts trens que no paren a les Terres de l’Ebre i això s’ha de solucionar”. “Hem d’aconseguir facilitar la mobilitat i el desplaçament de les persones” i s’ha mostrat convençut de que “no és només una qüestió d’inversió sinó de sensibilitat política i social”.

Finalment, Joan Herrera i Jordi Jordan, s’han reunit amb una representació dels treballadors de l’empresa CEMEX i, segons Jordan, “ens hem compromés a canviar l’actual llei laboral que està permetent esta mena d’acomiadaments i a traslladar al Parlament totes aquelles propostes i alternatives que vagen a favor dels treballadors i que ens puguen plantejar els afectats per este tancament”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada