22 de nov. 2012

MILÀ I LA POLÍTICA D'HABITATGES

El diputat i ex-conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, reclama recuperar les inversions per fer rehabilitacions integrals d’habitatges (abans que construir-ne de nous) i exigeix al govern de CiU que faça les actuacions necessàries perquè es puga tirar endavant la decontaminació de l’embassament de Flix “com abans millor”.


HABITATGE. El candidat Jordi Jordan ha recordat que un dels sectors més afectats per la crisi és el de la construcció i ha apostat per “redirigir-lo cap a la rehabilitació de ciutats i barris del nostre territori, en lloc d’apostar per noves construccions innecessàries”. Jordan ha insistit en que és important tindre els immobles en bon estat “per la salut dels mateixos municipis en sí i perquè podria significar el facilitar habitatge al jovent i, a més, de retruc també afectaria positivament al turisme i el comerç”. És per això que “s’ha de posar en valor el patrimoni i cal un pla per rehabilitar els habitatges des de dintre i de manera planificada per evitar-ne la degradació”. Jordan i Milà han fet estes declaracions des del carrer Vilanova del barri jueu, a Remolins, just al davant d’una casa que va caure fa pocs dies, des d’on han recordat tamé que “a Tortosa hi ha més de 3000 cases en ruïna al centre i el casc antic”.

En este sentit, Milà ha explicat que ICV-EuiA té al programa una proposta “pensada especialment per Tortosa: recuperar les inversions aturades de la Llei de Barris”. Segons l’exconseller “la reactivació econòmica ha d’anar de la mà de la rehabilitació social” i ha qualificat de “barbaritat” les declaracions del president de la patronal de la construcció sol·licitant noves construccions per aconseguir millorar el dret a l’habitatge.

MEDI AMBIENT. D’altra banda, Milà ha explicat que a l’informe que ha fet públic avui  l’Agència Europea de Medi Ambient sobre les aigües d’Europa, es parla del riu Ebre i s’assenyala que la pressió sobre el medi hídric a Catalunya és de les més elevades del continent. Milà ha especificat que se’n parla en tres aspectes: “la necessitat de mantindre els cabals ecològics (clau per complir amb la Directiva Marc), la presència de metalls pesants (amb l’exemple de Flix), i la reducció dels sediments en un 95% i  que posen en perill la supervivència del Delta de l’Ebre”.

Així mateix, Milà ha denunciat la “irresponsabilitat” que suposa que el conseller Recoder ajorne l’inici de retirada dels llots fins el 2015. “És una bomba de rellotgeria ambiental i esdevé d’una deixadesa imperdonable que CiU no faça la part que li correspon, a través de l’ACA, perquè estan en perill els fons de finançament europeu i la salut del riu. Això ja hauria d’estar iniciat”, ha conclòs. Finalment ha avançat que “una de les primeres ressolucions que portarem al nou Parlament serà perquè s’acceleren al màxim les actuacions i la Generalitat complisca els seus compromisos”.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada