6 de nov. 2012

COSCUBIELA FA UNA CRIDA A LA VAGA DEL 14-N

L’actual diputat al Congrés, Joan Coscubiela, ha destacat la importància de mobilitzar-se davant “l’austeritat salvatge i suïcida a que ens porten les polítiques de CiU i PP”. L’ex-secretari general de CCOO a Catalunya ha fet estes declaracions durant la seua visita a Tortosa este dilluns dia 5, amb motiu de l’assemblea dels sindicats amb vista a la vaga general del 14 de novembre.

-->
En este sentit, Coscubiela ha destacat que “es tracta de la primera mobilització conjunta europea” i ha comparat les decisions de Merkel amb les de Rajoy i Mas perquè, cadascuna en el seu àmbit, “suposen un patiment intolerable cap a les classes mitjanes i baixes, cap als treballadors, com es demostra, per exemple, en casos com els de La Sénia -amb el sector del moble-, Alcanar -amb la Cemex- o Roquetes, amb la Lear”. Coscubiela ha recordat la lluita contra el transvasament de l’Ebre “com a exemple de que la mobilització pot aturar decisions injustes dels governs” i ha fet una crida a la participació a la vaga general del 14N perquè “ho podem aconseguir”.

El diputat d’ICV a Madrid també ha valorat el fet que just este mateix dilluns el Tribunal Constitucional (TC) haja admès a tràmit el recurs presentat contra la reforma laboral i que va ser entregat precisament fa un mes (el 5 d’octubre) pels grups parlamentaris socialista i d’IU, ICV-EuiA i CHA. El diputat d’ICV s’ha mostrat “satisfet” a la vegada que ha demanat “una sentència ràpida perquè mentrestant no es resol s’estan duent a terme acomiadaments sense control”. Per a Coscubiela, la reforma laboral “lluny de crear ocupació ha generat més atur” i ha recordat que “el recurs que vam presentar demanava una suspensió cautelar de l’aplicació de la reforma, ja que la queixa no té caràcter retroactiu”. Per això, ha dit, que “tot i que l’admissió a tràmit és un bon indici, cal celeritat per evitar més patiment i precarietat” i ha demanat que els ciutadanes i ciutadans “tinguen memòria el 25N, perquè esta llei –com d’altres- és fruit de l’aliança entre el PP i CiU”. Finalment ha advertit que “s’ha d’anar en compte amb les majories absolutes perquè “es donen un dia i s’utilitzen perversament durant quatre anys”.

La roda de premsa, en que també hi eren presents els candidats pel Camp de Tarragona (Hortènsia Grau) i per les Terres de l’Ebre (Jordi Jordan), s’ha fet davant del monument al tortosí Rafel Vidiella, al barri de Remolins, com a “símbol de la trajectòria lluitadora que hem de seguir”, ha explicat Jordan. “Vidiella va ser polític i sindicalista exemplar, model de lluita i fermesa, un camí que hem de seguir ara per construir l’alternativa a l’actual situació de crisi”.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada