13 de juny 2012

EN DEFENSA DEL CABAL DE L'EBRE AL PARLAMENT

Foto: Agua, ríos y pueblos
Noves accions parlamentàries d’ICV-EUiA per garantir el cabal ecològic de l’Ebre. El Govern central i la CHE amenacen el futur del riu

Hortènsia Grau, diputada pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha presentat un paquet d’esmenes a sengles propostes de resolució sobre el cabal ecològic de l’Ebre amb l’objectiu que quedi garantit, malgrat els incompliments de la Confederació Hidrogràfica i el Govern central.



ICV-EUiA proposa a la cambra catalana que:

-       El Govern de la Generalitat impugni el pla de conca proposat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), que ignora el dret de les comunicats autònomes a participar en la fixació dels cabals ecològics.

-       Es doni coneixement de l’afer a la Unió Europea, perquè s’incompleix la Directiva Marc de l’Agiua.

-       S’exigeixi a l’Estat que faci públics els estudis tècnics que utilitzi per fixar els cabals ambientals.

-       Es convoqui amb caràcter urgent una reunió de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre amb el president de la CHE i el secretari d’Estat del Ministeri de Medi Ambient per tractar la proposta de cabal ambiental al tram final de l’Ebre, atès que afecta de manera directa al  manteniment del Delta.

Grau ha indicat que “Iniciativa no està disposada a permetre que es dugui a terme una nova agressió contra el riu i el seu futur. Hem dut les nostres propostes al Senat, les debatem ara al Parlament i estem disposats a arribar a Brussel·les. El govern del PP ha d’aturar aquesta nova ofensiva contra l’Ebre”

12 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada