19 de juny 2012

JOAN HERRERA INAUGURA LA NOVA SEU A TORTOSA


Joan Herrera, secretari general d'ICV, acompanyat de la diputada per Tarragona i les TE Hortènsia Grau i del nou portaveu a Tortosa, Jordi Jordan, inauguren la nova seu del partit i anuncien la III Assemblea a les Terres de l'Ebre per a la tardor, com a espai de trobada i debat  de tothom qui reclame una sortida justa a la crisi.


Este dilluns 18 de juny, octau aniversari de la derogació del Pla Hidrològic Nacional, ha estat el dia escollit per inaugurar la nova seu d'ICV a les TE, situada a la cèntrica avinguda de la Generalitat de Tortosa. En el transcurs de l'acte, el regidor i portaveu d'I-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha remarcat que “el partit està experimentant un creixement important ja que la gent se n'adona que cal una sortida d'esquerres a la crisi, a partir de polítiques de creixement econòmic que exigisquen a qui més té enlloc de retallar només a les classes mitjanes i populars”. De fet, Jordan ha recordat que ens estan retallant també en drets i ha exigit “l'alliberament del tortosí Andreu Curto, ja que és totalment desproporcionat el fet que estiga a la presó, sense juí previ, mentre els responsables de la crisi, com banquers i alguns polítics, no paguen per la seua responsabilitat en el desmantellament de l'estat del benestar”. Jordan, a més, ha recordat que ICV ha de ser forta al territori per continuar reclamant el cabal ecològic de l'Ebre i  la Vegueria com a instruments bàsics de desenvolupament, així com per la defensa acèrrima dels serveis públics, com l'educació i la sanitat, totalment desmantellats per les polítiques de retallades que apliquen CiU i PP, tot i haver promès que no “ho tocarien”.

Per la seua banda, Hortènsia Grau, diputada al Parlament per la circumscripció de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha recordat que durant este primer any de legislatura ICV ha presentat moltes propostes relacionades amb el territori, com la defensa dels afectats de la cooperativa de L'Aldea, la defensa del cabal ambiental per al riu o preguntes i propostes en l'àmbit educatiu o sanitari, ja que “les retallades a l'Ebre són molt més grans, proporcionalment, que a la resta del país”. La diputada també ha presentat propostes de desenvolupament econòmic com un “pla especial de xoc per la crisi del moble que pateix La Sénia”, entre d'altres.

Finalment, Joan Herrera, secretari general del partit, ha remarcat “que en moments difícils calen solucions valentes que vagen més enllà de les retallades, aposten per exigir més impostos als qui més tenen i, sobretot, que defensen la democràcia i els drets dels ciutadans per damunt dels interessos econòmics d'uns quants”. Herrera ha afegit que “només amb  polítiques públiques fortes podrem facilitar el desenvolupament de territoris com les Terres de l'Ebre, que són imprescindibles per al conjunt del país i no poden ser considerats de segona o tercera categoria”. És en este sentit que Joan Herrera ha convidat als ebrencs i ebrenques a participar en l'assemblea del partit que se celebrarà a la tardor “per buscar i debatre alternatives concretes” tot recordant que ICV és una formació política en creixement que està superant les fronteres tradicionals i acollint molta gent d'altres formacions que il·lusionada per “un país més digne, cohesionat i vertebrat territorialment”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada