4 de juny 2012

MOCIÓ SOBRE EL CALL

-->
 
-->


La crisi econòmica i financera que castiga avui la població de la nostra ciutat, el nostre territori, el conjunt del país i bona part del món occidental, ha posat de manifest la feblesa de la nostra economia i la necessitat de refer els paràmetres de creixement econòmic que ens han portat a la situació actual.

La reorientació de la nostra economia ha de ser una de les prioritats per a les persones que tenim, avui, la responsabilitat de trobar solucions als nostres reptes col·lectius. Hem de fer tot el possible per posar els fonaments d’un futur pròsper i esperançador per a la ciutadania de Tortosa, i més en un moment en què els recursos econòmics són escassos i la situació econòmica de la gent treballadora, autònoms i petits empresaris és molt negativa i en alguns casos dramàtica.

Un dels sectors cabdals per al desenvolupament econòmic de la nostra ciutat, segons molts experts, és el turisme, on Tortosa té encara molt camí per recórrer. Un turisme cultural i natural que podrà créixer i avançar si convertim el nostre patrimoni històric i ecològic en un recurs i producte de qualitat.


Portal dels jueus
Entre este patrimoni destaca el llegat jueu a la ciutat, especialment, el call medieval situat al barri de Remolins, el qual es troba en una situació general de mal estat, cosa que dificulta la seua promoció i potenciació. Per això, més enllà dels arranjaments que s'han fet recentment proposem al ple de l'Ajuntament els següents acords:



ACORDS:

Primer. Iniciar els treballs per poder presentar un pla de rehabilitació integral del call jueu de Remolins en el si d'una futura convocatòria de la Llei de Barris.

Segon. Presentar conjuntament el pla de rehabilitació del call jueu amb el projecte de rehabilitació integral del barri de Sant Jaume.

Tercer. En cas d'impossibilitat de presentar ambdós projectes conjuntament per qüestions tècniques o financeres, prioritzar la rehabilitació del call jueu abans que la del barri de Sant Jaume, optant pel call com la zona amb més potencial  per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat.

Torre del Célio. FOTO: Viu l'ebre

Moció presentada al ple del mes de juny (4/6/2012)

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL D’INICIATIVA-ENTESA PER TORTOSA INSTANT AL PLE DE L’AJUNTAMENT A REHABILITAR DE FORMA INTEGRAL EL CALL JUEU DE LA CIUTAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada