21 de maig 2012

LLUITEM PELS AFECTATS DE LA COOPERATIVA DE L'ALDEA


Els afectats en una assemblea. Foto: J. Antonio ('El mundo')
El territori va veure saccejada la seua economia i dignitat amb els fets de la Secció de Crèdit de la Cooperativa de l'Aldea. Tot i que ja han passat uns mesos, des d'ICV-Entesa per Tortosa i des de ICV Terres de l'Ebre no oblidem que hi ha veïns del territori que encara tenen un futur incert i que el tema no s'ha resolt. Ara que sorgixen noves iniciatives per ajudar els afectats (vegeu: http://lamarfanta.blogspot.com) hem cregut oportú recordar la ressolució del Parlament de Catalunya, que es va aprovar a proposta d'ICV-EuA. Recordem els fets:
La secció de crèdit de la cooperativa de l’Aldea va presentar preconcurs de creditors el passat més de desembre, impedint l’accés als seus diners als impositors. El Govern va presentar un pla per tal que els afectats recuperessen els seus estalvis, i de moment, s’ha aturat el segon cobrament que, segons el calendari inicial de pagaments, es preveia per al primer trimestre de 2012. Per al cobrament dels dipòsits a termini calia esperar a tenir un pla de viabilitat de la cooperativa, compromès per al 31 de març.
Posteriorment, es van poder liquidar 750 dipòsits corresponents als comptes a la vista però no els 4’2 milions què estan en dipòsits a termini i la Generalitat va argumentar què no podia garantir la recuperació d’estos estalvis durant el segon trimestre del 2012. Per esta raó, el grup d’ICV-EUiA va decidir dur la qüestió al Parlament, que el passat 30 de gener es va pronunciar a favor dels afectats. 
Segons indica el text de la resolució:
La diputada Hortènsia Grau, que va defensar la proposta.
* El Parlament de Catalunya (a proposta d'ICV-EuA) insta el Govern que l’Institut Català de Finances destini els recursos econòmics necessaris per atendre les necessitats de liquiditat de la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola de l’Aldea (Baix Ebre) permetent que els 400 afectats puguin recuperar els seus estalvis, a partir del segon trimestre del 2012 tal i com es va acordar en el Pla presentat pel Govern el desembre de 2011. Hortènsia Grau, diputada pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha obtingut l’aprovació, per part del Parlament de Catalunya, d’una resolució que insta la Generalitat a garantir que els afectats de la Cooperativa de l’Aldea recuperaran els seus estalvis. Tots els grups de la cambra han votat a favor tret de CiU, que ha quedat en minoria.

Hortènsia Grau, diputada del grup que va defensar la proposta, va valorar “molt positivament que els altres grups parlamentaris hajan recordat a CiU i al Govern les seues obligacions. Des d’ICV-EUiA vetlarem ara perquè es complisca la decisió del Parlament". 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada