13 de maig 2012

12M15M i LO RIU ÉS VIDA



Este dissabte ha sigut reivindicatiu i ICV hi ha participat activament. Primer, la commemoració del primer aniversari del moviment del 15M, amb la manifestació del 12M (19h) i una sèrie d'activitats relacionades que han mantingut la plaça d'Alfons de la ciutat plena durant tota la jornada. Un any després, la societat continua mobilitzada i, tot i que això és una bona notícia, la mala notícia va implícita en la indignació: si encara hi ha motius (més encara que fa 365 dies) per sortir al carrer, és que un gruix important de la classe política i dels representants dels mercats i els bancs no estan actuant com lo poble i este planeta es mereixen. Continuarem reivindicant los drets bàsics d'una democràcia real, amb una societat digna i valenta.


A continuació, a les 20h, l'Auditori Felip Pedrell ha sigut l'escenari de l'XI Assemblea de la PDE. Lo cabal ecològic ha sigut en este cas lo principal cavall de batalla. La PDE ha informat d'una recollida de firmes massiva durant 6 mesos, per al·legar contra este cabal mínim insuficient i de la intenció de demanar auditoria per al finançament del canal Xerta- Sénia, ja que quasi lo 90% del pressuspot de la Generalitat per al Baix Ebre va destinat a esta infraestructura que seria la porta falsa per un transvasament cap al sud. Passats estos sis mesos, es reprendran les mobilitzacions.


Igualment, els portaveus de la PDE han explicat que se sol·licitarà a representants de la Unió Europea (UE) que vinguen a defensar el riu in situ, tutelant el procés del cabal ecològic des del principi i des del mateix territori, perquè coneguen de primera mà la situació real de l'Ebre.


L'assemblea ha comptat amb la presència de representants de moviments ecologistes (SeoBirdlife o Ecologistes en Acció) i dels companys de l'Aragó, a través d'un portaveu de COAGRET (Coordinadora d'Afectats per Grans Embassaments i Transvasaments). L'acte ha tingut un moment especiament emotiu, quan s'han recordat aquells activistes que ja no són entre nosaltres, com Cinta Pino (qui es va ocupar durant molts anys de la paradeta de la PDE al mercat municipal) o Ferran Barreno (portaveu de la PDE a Barcelona i que va fer una gran labor d'extensió del moviment social).


A ambdós actes hi hem assistit diversos membres d'ICV (destacant els dos regidors actuals de l'ajuntament de Tortosa, Jaume Forcadell i Jordi Jordan; la futura regidora Cinta Galiana i la parlamentària Hortènsia Grau). També hi hem sigut presents amb simpatitzants, afiliats i persones col·laboradores amb el partit, per tal de mostrar el nostre suport amb els indignats i el riu i, sobretot, per convicció, perquè pensem que, com diu Eduardo Galeano: 'Este mundo está preñado de otro mundo posible'.


Per vore fotografies, podeu clicar al següent enllaç:

Fotos penjades al facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada