17 de set. 2012

TORTOSA APROVA LA MOCIÓ PEL DRET A DECIDIR

ICV-Entesa per Tortosa a favor de la moció pel dret a decidir la independència de Catalunya


En el ple d'avui dilluns l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat, amb els vots favorables de CiU, ICV-Entesa per Tortosa i ERC i els vots en contra del PSC, el PP i Plataforma per Catalunya, una moció d'Esquerra que demana al Parlament català que vote una declaració "unilateral" de sobirania de Catalunya i, si s'escau, convoque un referèndum sobre la independència del país. A més a més, el preàmbul de la moció aprovada també parla de "declaració d'independència" i declara Tortosa "territori català lliure". 

El text aprovat demana, en la seua literalitat, el següent:

PRIMER. Que el Parlament de Catalunya sotmeti a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya i, si s'escau, convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya.


SEGON. Que el Parlament de Catalunya acordi, amb caràcter immediat, les mesures i accions que cregui convenient per ordenar la transició fins a la constitució formal de l'estat català.


TERCER. Que l'Ajuntament de Tortosa donarà suport a l'Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions que realitzi per a la llibertat de Catalunya.


QUART. Notificar-ho a la Presidència del Parlament de Catalunya i a tots els grups parlamentaris, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència de l'Estat espanyol, als diferents grups parlamentaris del Congrès dels Diputats, a l'Associació de Municipis per la Independència, per tal que aquesta ho comuniqui als seus municipis adherits, i a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya.


El portaveu d'ICV-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha declarat que "cal donar una resposta democràtica a la manifestació de l'11 de setembre i això passa pel dret a decidir i que la gent puga votar lliurement".


Enllaços de la notícia:

L'Ebre. Setmanari, tv i Diari Digital

La Marfanta. Diari Digital de les Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada