9 d’abr. 2012

MOCIÓ SOBRE LA ZONA BLAVA



Sobre la nova zona blava de tortosa i la seua vinculació amb altres obres adjudicades. Es va presentar en el ple del mes d'abril de 2012. "Recentment ha entrat en vigor l’ampliació de la zona blava a Tortosa. Esta mesura, que finalment ha suposat un increment substancial de les places d’aparcament afectades i de l’horari de pagament de les places ubicades al barri de Ferreries, va lligada a l’adjudicació de l’obra de l’aparcament soterrat de la Plaça Mossèn Sol i a l’arranjament de la mateixa plaça. Esta obra va ser adjudicada definitivament el 3 de gener de 2011 i tenia un termini d’execució de 13 mesos. A dia d’avui, les obres ni tan sols han començat. Resulta sorprenent, per tant, que l’increment de la zona blava de Tortosa haja estat, finalment, superior al que es va anunciar..."




MOCIÓ INSTANT AL PLE A REVISAR L’AMPLIACIÓ DE LA ZONA BLAVA A TORTOSA I DIVERSES OBRES JA ADJUDICADES

Recentment ha entrat en vigor l’ampliació de la zona blava a Tortosa. Esta mesura, que finalment ha suposat un increment substancial de les places d’aparcament afectades i de l’horari de pagament de les places ubicades al barri de Ferreries, va lligada a l’adjudicació de l’obra de l’aparcament soterrat de la Plaça Mossèn Sol i a l’arranjament de la mateixa plaça. Esta obra va ser adjudicada definitivament el 3 de gener de 2011 i tenia un termini d’execució de 13 mesos. A dia d’avui, les obres ni tan sols han començat. Resulta sorprenent, per tant, que l’increment de la zona blava de Tortosa haja estat, finalment, superior al que es va anunciar.

De fet, l’empresa adjudicatària ha estat la mateixa d'un altre conjunt d’actuacions que tampoc avancen. L’adjudicació definitiva de les obres de les noves piscines i un edifici administratiu, que es va fer conjuntament amb la de la construcció d’un aparcament soterrat a la Plaça Joaquín Bau i l’arranjament de la mateixa plaça, es va fer el 28 de gener de 2011, i a hores d’ara ni tan sols coneixem el projecte executiu, que s’havia de presentar com a màxim dos mesos després de l’adjudicació definitiva de l’obra.

Atès que les obres que justificaven l’adjudicació de la gestió de la zona blava a Tortosa ni tan sols han començat.

Atès que l’empresa està incomplint greument els terminis i les condicions amb què se’ls va adjudicar esta i altres actuacions.

Atès que, tenint en compte la dramàtica situació econòmica de l’Ajuntament, algunes de les obres adjudicades poden deixar-lo en risc de fallida econòmica.

Atès que l’increment desproporcionat i injustificat de la zona blava ha estat, per causes que desconeixem, molt superior al que se’ns va presentar inicialment, i no se n’ha informat ni demanat l’opinió a les Associacions de Veïns afectades.

Atès que la solució als problemes de mobilitat de la nostra ciutat s’ha de tractar de manera transversal i ha de suposar un conjunt de mesures que van més enllà de l’ampliació indiscriminada de la zona blava.


Atès que la mesura suposarà un increment de la facturació de l’empresa adjudicatària a costa d’un major esforç econòmic per part de la ciutadania de Tortosa.

Atès que no s’ha previst cap mecanisme per facilitar l’aparcament als veïns i veïnes de les zones afectades, ni a les persones que necessiten estacionar a estes zones per anar a treballar.

Proposem al Ple de l’Ajuntament de Tortosa l’adopció dels següents

ACORDS:

1. Deixar sense efecte l’ampliació de la zona blava, com a mínim fins que l’empresa adjudicatària assumisca la seua obligació d’executar l’obra de l’aparcament i l’arranjament de la Plaça Mossèn Sol.

2. Instar el Govern Municipal a que, en tot cas, limite l’ampliació de la zona blava a allò que es va anunciar inicialment, és a dir, a 169 places més i sense ampliar els horaris de pagament al barri de Ferreries.

3. Instar el Govern Municipal a donar explicacions de per què encara no han començat estes i altres obres adjudicades definitivament a esta empresa fa 15 mesos.

4. Instar el Govern Municipal a rectificar i revisar el conjunt de les actuacions adjudicades a l’empresa, ja que impliquen un greu risc econòmic que l’Ajuntament de Tortosa no pot assumir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada