9 d’abr. 2012

MOCIÓ PER L'ELABORACIÓ D'UN PLA ESTRATÈGIC


Moció presentada al ple ordinari del mes de gener instant el ple de l'Ajuntament a iniciar els tràmits per a l'elaboració d'un Pla Estratègic de ciutat 


La crisi econòmica i financera que castiga avui la població de la nostra ciutat, el nostre territori, el conjunt del país i bona part del món occidental, ha posat de manifest la feblesa de la nostra economia i la necessitat de refer els paràmetres de creixement econòmic que ens han portat a la situació actual.

La reorientació de la nostra economia ha de ser una de les prioritats per a les persones que tenim, avui, la responsabilitat de trobar solucions als nostres reptes col·lectius. Hem de fer tot el possible per posar els fonaments d’un futur pròsper i esperançador per a la ciutadania de Tortosa, i més en un moment en què els recursos econòmics són escassos i la situació econòmica de la gent treballadora, autònoms i petits empresaris és molt negativa i en alguns casos dramàtica.

Un dels instruments fonamentals per a la planificació de les estratègies de desenvolupament econòmic i social futures per a la nostra ciutat és la redacció d’un Pla Estratègic de ciutat, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i amb una orientació allunyada del debat partidista però que, a l’hora, garantisca la participació de totes les forces polítiques en el procés i genere consensos. El Govern Municipal va reconèixer la importància que té l’elaboració del Pla en preveure la seua redacció en les anualitats 2008-2009 (Pla d’Actuació Municipal 2008-2011). 
L’incompliment d’este compromís per part del Govern Municipal fa que avui elevem al Ple Municipal 
la següent proposta d’ACORD:


Únic. Iniciar de manera immediata el diàleg i els treballs per a la l’elaboració d’un Pla Estratègic de ciutat, que haurà d’estar redactat en el termini de dos anys. Per a la concreció dels terminis i la metodologia a seguir es convocarà una Junta de Portaveus extraordinària durant el mes de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada