3 de nov. 2011

SI NO ENS POSEM LES PILES

Article d'opinió de Jaume Forcadell, cap de llista i portaveu del grup a l'ajuntament. 
 


Article escrit pel portaveu del grup municipal: Jaume Forcadell
(publicat al més ebre. Octubre 2011)

Espero que després del 20N les coses canvien. Espero que ens dixem de baralles inútils i ens posem a treballar. Espero que l’alcalde de Tortosa, ara més preocupat per reservar bitllet a l’AVE a Madrid que per buscar solucions, ens anuncie d’una vegada per totes que comencem a treballar en el Pla Estratègic que té al calaix des de fa 5 anys. Perquè si no ens posem les piles prompte... patirem. Al territori hem arribat als 15.000 aturats. Me diuen que al desembre s’acaba l’atur dels acomiadats de LEAR. Mentre, els projectes del Pla d’Industrialització van amb un retard important i el Govern de la Generalitat, més que intentar revifar la nostra malmesa economia, es dedica a retallar a tort i a dret els serveis públics essencials, amb el silenci còmplice dels representants de CiU al territori.

L’exemple és
la salut pública. Aquí havíem aconseguit un servei digne, i en pocs mesos ja hem perdut uns quants llençols. Algun dia hauríem d’aprendre que hem de protegir, units, el poc que hem aconseguit en les últimes dècades, i centrar els nostres esforços en reactivar la nostra economia i crear llocs de treball. L’actitud del Govern al nostre territori va en sentit contrari: està desmantellant els nostres centres de salut i deixant a l’atur a centenars de treballadors del sector, que són necessaris per oferir un servei de qualitat a la ciutadania. Molta d’esta gent acabarà marxant del territori buscant un futur millor i, amb ells, l’esperança de ser un territori de primera divisió.

Cal que la gent se plante davant una actitud que és injusta i perjudicial per a la nostra ciutat i el conjunt del territori. I cal que els representants polítics tinguem avui més clar que mai per a qui treballem i quins són els interessos que hem de defensar. A Tortosa, a partir d’una proposta del nostre grup municipal, quatre grups polítics (PSC, ERC, ICV, PPC) ens hem unit per fer el que l’alcalde no ha volgut fer: defensar el nostre sistema sanitari, units, per damunt de partidismes i electoralismes. Una mostra d’unitat que esperem que servisque per fer reflexionar a més d’un i per dixar clar a la ciutadania que, quan el que està en joc és l’interès públic, alguns som capaços d'asseure'ns a la mateixa taula i buscar solucions.

1 comentari:

  1. Es pot dir més fort, però no més clar.

    L'alcalde de Tortosa ara només es dedica a preparar-se els viatges a Madrid ( ell que tan prometia que només es dedicaria en cos i ànima a Tortosa i als tortosins ).

    Jaume, continua per aquest camí. Diàleg i gestions conjuntes és el que ens manca en aquests moments tan crítics. I si els de CiU no volen ajudar, d'una manera o altra ja ho pagaran a les urnes ( clar, l'alcalde a Madrid, la seua ma dreta a Barcelona i la seua ma esquerra? a la Diputació, d'on han de treure el temps per defensar la sanitat pública i altres qüestions ??? ).

    ResponElimina