10 de nov. 2011

Dels trens que dixem passar a Tortosa

Article d'opinió de Cinta Galiana, número 3 a la llista de les darreres municipals com a independent. 



Cinta Galiana (número tres d'ICV Entesa per Tortosa a les darreres eleccions municipals)
Esta setmana passada els mitjants de comunicació s’han fet ressò de la nominació de Tarragona com a seu dels jocs del Mediterrani. Per la televisió sortien els organitzadors implicats explicant l’oportunitat econòmica que això suposaria per la ciutat de Tarragona, ja que l’aparador mediàtic que signifiquen uns Jocs arriba a tot lo món.
Era d’esperar que tota la provincia de Tarragona se'n veuria beneficiada... tota ?  Tortosa, amb lo riu Ebre tan a l’abast , amb un Club de Rem amb tècnics i directius il.lusionats pel seu esport i que fa molt anys que treballen per potenciar-lo amb resultats que superen els de molts clubs més grans, ha vist com deixàvem passar una altra oportunitat. Les proves de rem es faran a Castelldefels (província de Barcelona), perquè el nostre ajuntament no es va implicar en lo projecte quan este va donar els primers passos?  De qui depenia pujar al carro dels organitzadors? On estaven los responsables d’esport de la nostra ciutat? on los seus representants? Per què ningú no en va parlar llavors siera un projecte de tent gran avast ? I on són ara per explicar per què, una vegada més,Tortosa perd una altra oportunitat ? Cap explicació, tot son silencis o lamentacions.
Ja fa molts d’anys, també sota un govern de CiU, vam dixar passar els trens reals. Veiem amb resignació com costa el mateix temps anar amb tren de Tortosa a Barcelona amb un regional, que de Barcelona a Madrid amb l’AVE. Ara en dixem passar un altre de tren: lo de participar d’alguna manera, amb alguna subseu, als jocs del Mediterrani. Això hagués pogut ser un impuls importantíssim, no sols pel rem i per l’esport, sinó per donar a conèixer arreu del món la nostra ciutat, amb totes les conseqüències turístiques i econòmiques que  això comportaria i més en temps de crisi. 
És trist veure com Tortosa deixa passar oportunitats mentre es mira el melic tot pensant que les coses venen soles...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada