8 d’abr. 2014

ERNEST URTASUN PORTARÀ LA LLUITA A FAVOR DE L’EBRE I CONTRA LES RETALLADES A EUROPA


Ernest Urtasun, Jordi Jordan i Montse Castellà
en roda de premsa a Tortosa.

Aquest matí el candidat d’ICV a les eleccions europees ha visitat les Terres de l’Ebre per anunciar les línies d’actuació que durà a terme en el  Parlament europeu com la defensa del territori, el rebuig a les polítiques d’austeritat i retallades i el dret a decidir. La candidatura d’ICV a Europa comptarà amb la presència de la tortosina Montse Castellà, la qual hi dóna suport com a independent perquè creu que ICV és la formació que millor representa les mobilitzacions i les lluites socials en el context polític actual.  

Els candidats d’ICV Ernest Urtsaun i Montse Castellà, acompanyats del Coordinador d’ICV a les Terres de l’Ebre, han comparegut en roda de premsa per anunciar les línies estratègiques que els ecosocialistes volen defensar al Parlament europeu. De fet, Urtasun ha assegurat que “aquestes eleccions europees són les més importants perquè hem de rebutjar l’austeritat i les retallades que ens imposen l’Europa de dretes amb el suport de partits catalans com el PP, PSC i CiU, els quals les han defensat i aplicat sense crítica”.

Ernest Urtasun, llicenciat en econòmiques per la UB, màster en relacions internacionals i diplomat de professió, coneix la realitat europea tant per la seua feina com per haver estat assessor de l’eurodiputat Raül Romeva durant 4 anys. És per això que Urtasun ha recordat que “avui dia a Europa es decideixen moltes de les polítiques que ens afecten, com les retallades en sanitat a l’hospital Verge de la Cinta, per posar un exemple, i cal que anem a votar per dir prou a Merkel, Rayoy i Mas, els quals només creen més desigualtat amb uns índex d’atur i pobresa inacceptables la qual cosa contrasta amb una minoria que s’està enriquint”. A més, Urtasun ha recordat que ICV defensarà el dret a decidir de Catalunya a Europa, sent l’únic partit a nivell internacional que ha aconseguit el suport a la consulta d’un grup polític com els verds europeus.

Finalment, Ernest Urtasun ha recordat que a Europa també caldrà guanyar la batalla de l’Ebre perquè vulnera la directiva de l’aigua, i per això, ICV ja ha realitzar diferents preguntes en el si del Parlament. A més, projectes com el Castor, la política agrària de la UE, que tant afecta les Terres de l’Ebre seran una prioritat com fins ara per als ecosocialistes.

Montse Castellà, per la seua banda, que anirà com a candidata independent a les llistes d’ICV, ha afirmat  ”després d’estar vinculada des de sempre a moviments socials diversos arriba un moment que has de donar un pas més, per simbòlic que siga; sóc dona de megàfon i pancarta, de lluita al carrer i no tant de perfil polític, però la coherència t’ha de portar a donar suport a aquelles sigles que tu creus que estan fent millor les coses, sempre en un segon pla i sense deixar mai la lluita al carrer i als escenaris, que són els meus espais naturals de compromís amb la societat i la vida”. La cantautora tortosina, a més, ha afegit “acceptant anar a les llistes contribuixo a visualitzar totes aquelles causes que reivindico des del carrer i des de l’escenari: medi ambient (actualment amb especial atenció al riu Ebre, el projecte Castor), transport públic (sobretot pel que fa a servei ferroviari), ensenyament i sanitat, drets de la dona, justícia social, entre altres lluites”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada