3 de febr. 2014

Iniciativa demana que es rehabilite la plaça del Rastre i es busque una solució per a l’estacionament al barri després del fracàs de l’aparcament soterrat.

El Grup Municipal d’Iniciativa- Entesa per Tortosa ha anunciat que portarà una moció en el proper ple amb una doble demanda: que es rehabilite i s’urbanitze de nou la plaça de Mossén Sol, molt deteriorada; i que s’instaure la zona verda al barri per a facilitar l’aparcament als veïns i treballadors de la zona.  


Els regidors Jordi Jordan i Cinta Galiana han comparegut en roda de premsa per explicar que un cop l’equip de govern de CiU ha rescindit el contracte de la zona blava amb l’empresa Quator, s’ha fet evident que l’aparcament soterrat de la plaça del Rastre no es realitzarà. Jordan ha recordat que “si fa 3 anys el senyor Bel va anunciar aquest aparcament soterrat com la solució per a la millora de la plaça del Rastre i per a l’estacionament al barri, és evident que després del fracàs que representa no tirar endavant el projecte, cal començar de nou”.
Per això, des d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, han presentat una moció en positiu per al ple d’aquesta tarda, on s’insta a l’equip de Govern, que més enllà de reconèixer el seu fracàs, comencen a treballar amb un nou projecte per a la rehabilitació de la plaça del Rastre i es busquen solucions per a millorar l’aparcament. En aquest sentit, Jordi Jordan, ha recordat que “la plaça hauria d’estar ja rehabilitada fa anys amb el PINCAT, però Bel va aturar el projecte per fer l’aparcament, després d’haver perdut tant de temps, ara és hora de començar un nou projecte urbanístic que dignifique una plaça amb un paviment degradat ple de clots, amb un mobiliari urbà destrossat i una imatge que fa pena, pròpia d’un país subdesenvolupat”.
D’altra banda, els ecosocialistes demanaran a l’equip de govern “que estudien la possibilitat d’implantar la zona verda al barri perquè els residents i treballadors puguen aparcar amb més facilitat en una zona totalment congestionada” ha afirmat Jordan. Des d’ICV-ET recorden que aquestes demandes són compartides per l’associació de veïns del barri que fa anys que reclamen unes millores, que no acaben d’arribar. Per això, el portaveu d’ICV-ET ha afirmat que “no entendríem que amb l’ús de la majoria absoluta se’ns tombés també una proposta, que hem de reclamar des de l’oposició, després del ridícul que Bel i CiU han fet amb un aparcament inviable que només ha provocat el retard en la millora d’aquest barri de la ciutat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada