8 d’abr. 2014

ERNEST URTASUN PORTARÀ LA LLUITA A FAVOR DE L’EBRE I CONTRA LES RETALLADES A EUROPA


Ernest Urtasun, Jordi Jordan i Montse Castellà
en roda de premsa a Tortosa.

Aquest matí el candidat d’ICV a les eleccions europees ha visitat les Terres de l’Ebre per anunciar les línies d’actuació que durà a terme en el  Parlament europeu com la defensa del territori, el rebuig a les polítiques d’austeritat i retallades i el dret a decidir. La candidatura d’ICV a Europa comptarà amb la presència de la tortosina Montse Castellà, la qual hi dóna suport com a independent perquè creu que ICV és la formació que millor representa les mobilitzacions i les lluites socials en el context polític actual.  

Els candidats d’ICV Ernest Urtsaun i Montse Castellà, acompanyats del Coordinador d’ICV a les Terres de l’Ebre, han comparegut en roda de premsa per anunciar les línies estratègiques que els ecosocialistes volen defensar al Parlament europeu. De fet, Urtasun ha assegurat que “aquestes eleccions europees són les més importants perquè hem de rebutjar l’austeritat i les retallades que ens imposen l’Europa de dretes amb el suport de partits catalans com el PP, PSC i CiU, els quals les han defensat i aplicat sense crítica”.

Ernest Urtasun, llicenciat en econòmiques per la UB, màster en relacions internacionals i diplomat de professió, coneix la realitat europea tant per la seua feina com per haver estat assessor de l’eurodiputat Raül Romeva durant 4 anys. És per això que Urtasun ha recordat que “avui dia a Europa es decideixen moltes de les polítiques que ens afecten, com les retallades en sanitat a l’hospital Verge de la Cinta, per posar un exemple, i cal que anem a votar per dir prou a Merkel, Rayoy i Mas, els quals només creen més desigualtat amb uns índex d’atur i pobresa inacceptables la qual cosa contrasta amb una minoria que s’està enriquint”. A més, Urtasun ha recordat que ICV defensarà el dret a decidir de Catalunya a Europa, sent l’únic partit a nivell internacional que ha aconseguit el suport a la consulta d’un grup polític com els verds europeus.

Finalment, Ernest Urtasun ha recordat que a Europa també caldrà guanyar la batalla de l’Ebre perquè vulnera la directiva de l’aigua, i per això, ICV ja ha realitzar diferents preguntes en el si del Parlament. A més, projectes com el Castor, la política agrària de la UE, que tant afecta les Terres de l’Ebre seran una prioritat com fins ara per als ecosocialistes.

Montse Castellà, per la seua banda, que anirà com a candidata independent a les llistes d’ICV, ha afirmat  ”després d’estar vinculada des de sempre a moviments socials diversos arriba un moment que has de donar un pas més, per simbòlic que siga; sóc dona de megàfon i pancarta, de lluita al carrer i no tant de perfil polític, però la coherència t’ha de portar a donar suport a aquelles sigles que tu creus que estan fent millor les coses, sempre en un segon pla i sense deixar mai la lluita al carrer i als escenaris, que són els meus espais naturals de compromís amb la societat i la vida”. La cantautora tortosina, a més, ha afegit “acceptant anar a les llistes contribuixo a visualitzar totes aquelles causes que reivindico des del carrer i des de l’escenari: medi ambient (actualment amb especial atenció al riu Ebre, el projecte Castor), transport públic (sobretot pel que fa a servei ferroviari), ensenyament i sanitat, drets de la dona, justícia social, entre altres lluites”.


7 d’abr. 2014

ICV EXIGEIX MILLORES AL BARRI DEL TEMPLE I DEMANA UNA REDUCCIÓ DE TARIFES EN ELS TRENS REGIONALS



El Grup Municipal d’Iniciativa- Entesa per Tortosa ha explicat aquest matí que presentaran tres mocions en el ple ordinari del mes d’abril perquè l’Ajuntament es comprometi a realitzar diferents millores en el barri del Temple tal i com reclama el moviment veïnal de la zona; els ecosocialistes també exigiran que l’Ajuntament es posicioni a favor de les accions de la Plataforma Trens Dignes i que reclami una rebaixa de tarifes dels trens que connecten la ciutat amb Barcelona; finalment, ICV-ET proposarà que el consistori es posicioni a favor del català a les escoles.

El portaveu d’I-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha comparegut avui per anunciar que el grup municipal demanarà l’actuació urgent en el barri del Temple, on hi ha molts de carrers i places així com voreres i mobiliari urbà en un mal estat de conservació. De fet, aquesta petició arribarà al ple després que els ecosocialistes hagin detectat una demanda entre els residents i moviment veïnal del barri els quals “no han rebut resposta per part de l’equip de govern municipal” en paraules del mateix Jordan. 

La proposta, inclou la realització d’un pla de treball consesuat amb tots els grups municipals i el moviment veïnal , on s’haurien de prioritzar l’arranjament de carrers com Enric d’Ossó, Rierol de Caputxins, Bernat de Villamarí, Ciutadella, Vergés Paulí, Marina, Lamote de Griñon, Ferran Arasa, entre d’altres. Paral·lelament, els ecosocialistes també reclamaran la millora de conservació del parc municipal, on hi ha elements com la Màquina del Carrilet en un estat precari de manteniment. De fet, farà un any ICV-ET ja va realitzar aquesta demanda i l’equip de govern, tot i que va afirmar que es faria en breu, no ha realitzat cap millora. 

D’altra banda, Jordi Jordan ha valorat molt positivament les accions de revindicació de la Plataforma Trens Dignes i , en aquest sentit, portaran en el ple una moció perquè l’Ajuntament doni suport i reivindiqui també la reducció de tarifes dels trens regionals que uneixen Tortosa amb Barcelona mentre els serveis siguin tant deficients en relació a la resta de Catalunya. “No ens podem quedar amb els braços creuats quan veiem com la Generalitat millora els trens a Tarragona i altres zones del país mentre aquí els serveis són tercermundistes, per tant, cal continuar treballant per reclamar millores perquè és la única manera que ens en podem sortir” ha afirmat Jordi Jordan.

Finalment, els ecosocialistes reclamaran també un posicionament de l’Ajuntament a favor del model d’immersió lingüística a Catalunya perquè el català pugui continuar sent la llengua de cohesió social que necessita el país; per això, ICV-ET vol que el consistori es sumi a la manifestació convocada el 14  de juny per SOM ESCOLA a Barcelona i rebutgi la interlocutòria del Tribunal Superior en contra del català a les escoles.

3 d’abr. 2014

Jordi Jordan denuncia que Bel maquilla la realitat per tapar els seus fracassos

El grup municipal d’Iniciativa-Entesa per Tortosa afirma que darrera del superàvit dels pressupostos del 2013 s’amaga la mala gestió de CiU en no haver executat cap de les obres previstes, entre les quals, la del carrer Montcada, que hauria d’estar ja inaugurada des de fa anys. Els ecosocialistes també han carregat contra la reducció de només el 28% de les places de la zona blava que Bel va ampliar ara fa tres anys. 

Cinta Galiana i Jordi Jordan en roda de premsa
Jordi Jordan, portaveu d’ICV-ET considera que l’alcalde Ferran Bel i els regidors de CiU intenten “confondre l’opinió pública venent com a èxits els fracassos de la seua gestió” per la qual cosa, en paraules del mateix regidor “haurien de ser més humils, no enganyar la ciutadania i reconèixer que la gestió de l’Ajuntament està sent deficient i carregada d’improvisacions que els tortosins i tortosines estem pagant dia a dia”.

En aquest sentit, els ecosocialistes han recordat que si l’Ajuntament ha tingut un superàvit de 3,7 milions no és només perquè s’hagin recaptat més impostos sinó perquè de les inversions i obres pressupostades per al 2013 no se’n ha portat a terme cap ni una. Així, Jordan ha recordat que tal  i com van denunciar en el ple de pressupostos del 2014 de les obres aprovades per a l’any anterior no van dur-se a terme cap, entre les quals destaquen la nova seu d’Aigües de Tortosa, la rehabilitació del carrer Montcada, el barri del Garrofer, l’antiga església de Sant Francesc a Santa Clara o el barri del Castell, a la vora dels Jutjats.

Per això,  Jordan ha titllat a Bel de “manipular l’opinió pública , amagant que de totes les obres previstes per al 2013 no es va fer absolutament res, per la qual cosa si els comptes d’aquell any fossin negatius seria d’escàndol tal i com ho és la seua mala gestió”. El portaveu d’ICV-ET ha recordat que Bel el que hauria de fer és reconèixer que no han sabut executar el pressupost del 2013 enlloc de “vendre a la ciutadania que hi ha superàvit, el qual haurà d’anar destinat a amortitzar encara més els préstecs als bancs per no haver-se gastat tal i com ells mateixos van preveure”.

D’altra banda, Jordan ha manifestat que “és electoralista esperar al darrer any abans de les eleccions municipals per arranjar el carrer Montcada quan és una obra que ja hauria estar feta des del 2013, segons el mateix pla de govern”, la qual cosa, segons els ecosocialistes demostra que l’alcalde ,tal i com va fer en el cas de les piscines l’any 2011, actua pensant en les eleccions enlloc dels interessos de la ciutat.

Finalment, Iniciativa-Entesa per Tortosa valora de forma insuficient que només es retirin un 28% de les places de la zona blava que el mateix Bel va ampliar fa tres anys, la qual cosa demostra, en paraules de Jordan “la incapacitat de reconèixer errors i de fer-se enrera totalment d’actuacions tant perjudicials per a Tortosa com una ampliació de zona blava que no usa ningú i estava prevista per recompensar a l’empresa que havia de fer les piscines i l’aparcament soterrat del Rastre, els quals s’han esfumat en el temps”. Per això, els ecosocialistes demanaran una vegada més que s’anul·li tota l’ampliació de la zona blava, inclosa l’horari de pagament per les tardes al barri de Ferreries.